Hírek

Legfrissebb hírek, tájékoztatók, közlemények.

« vissza

Rendezvény – 10 Nap Strand

Tisztelt Vendégeink!

A Club Aliga 2021. augusztus 18 és 29. között a 10 Nap Strand elnevezésű rendezvénynek ad otthont. A július 1. óta koncert helyszínként működő BalatonParton már megszokott módon, a hazai pop-élet kedvencei mellett, külföldi sztárok is ellátogatnak Balatonvilágosra.

A rendezvények nem érintik a Club Aliga strandjának területét, az a fesztivál ideje alatt is szabadon látogatható ebben az időszakban, strand-belépőjegy megvásárlása nélkül. A kikötő és a móló látogatását a rendezvény nem korlátozza, az továbbra is szabadon bejárható a strand és a Tarow bistró felől megközelítve. Az AlighaKert és a Tarow bistro a fesztiválterületen kívül várja minden kedves vendégét. A fesztivál ideje alatt a biztonsági szolgálat megemelt létszámmal vigyáz nem csak a rendezvény területén tartózkodókra, hanem a teljes Club Aliga területén pihenni szórakozni vágyók biztonságára is. A vízimentő szolgálat emelt létszámmal ügyel a strandon és a vízben tartózkodók biztonságára.

Annak érdekében, hogy a 10 Nap Strand ideje alatt a maximum 5000 fő beléptetése és a területen való mozgása balesetmentes, biztonságos és gördülékeny legyen a szervezőkkel közösen változtatásokat léptettünk életbe a Club Aliga közlekedését érintően. A területen belül ingyenes, nagy befogadóképességű parkolót alakítottunk ki a főkapunál elhelyezkedő Felső parkoló kiszélesítésével, annak érdekében, hogy a fesztiválra érkezők könnyen el tudják helyezni autóikat. Az Alsó parkolóban továbbra is díj fizetése mellett lehet a gépjárműveket elhelyezni. Ezen kívül az Önkormányzat további parkolásra alkalmas területet adott át a rendezvény szervezői számára, hogy a 10 nap Strand rendezvény ideje alatt a gépjárművek mozgása minél kevesebb fennakadással járjon. A forgalmat és a parkolást nagy létszámú stábbal irányítjuk és biztosítjuk, hogy a lehető legkisebb várakozási idővel jusson el mindenki a parkolókba és a rendezvényhelyszínre.

Mivel a terület látogatottsága ebben a 10 napban a megszokotthoz képest megemelkedik, a személyi biztonság és a balesetek elkerülése érdekében az autós közlekedést a területen belül igyekszünk lecsökkenteni. Ennek megfelelően az aligai kapu 2021. augusztus 18-22 és augusztus 25-29. között csak a befele érkező forgalmat fogadja, a világosi kapu felé egyirányúvá válik. Csak a területre érkezőket és maradókat fogadja. A forgalmat a területen belül több ponton is irányítják kollégáink a fennakadások elkerülése érdekében. Természetesen a közfeladatot ellátó gépjárművek ebben a 10 napban is korlátozás nélkül áthajthatnak a területen mind két irányból.

A Deák Ferenc utcából lefele futó lépcső a Castro villánál továbbra is elérhető, az akarattyai kapu is nyitva lesz a gyalogos és biciklis forgalom előtt. A területen való áthajtás korlátozása csak a gépjárműforgalmat érinti, a biciklis és gyalogos közlekedés korlátlan marad a rendezvény ideje alatt is.

A 3-as szálló mögötti részen, illetve az Önkormányzat által tulajdonolt terület egy részén camping kerül kialakításra a rendezvényre érkezők számára. Így a parkolás ezen a területen ebben az időszakban nem lehetséges, az ide vezető utakra való behajtás csak az engedéllyel rendelkezőknek megengedett. Természetesen az Önkormányzat által működtetett sportolásra kijelölt partszakasz továbbra is szabadon látogatható a Club Aliga strandja felől gyalogosan megközelítve.

A helyiek számára a szervezők kedvezményes áron elérhető jegyeket biztosítanak, amelyet az alábbi linken vásárolhatnak meg: https://strandfesztival.com/hu/jegyek/category/10-nap-strand

A rendezvény ideje alatt a Club Aliga és a 10 Nap Strand csapata is azon fog dolgozni, hogy minden kedves látogatója jól érezze magát és biztonságban legyen, a helyi lakosok és nyaralótulajdonosok nyugalmát a tőlük telhető legnagyobb mértékben biztosítsa. 

Türelmüket és megértésüket köszönjük!