Hírek

Legfrissebb hírek, tájékoztatók, közlemények.

« vissza

Club Aliga – Strand

A Club Aliga idén nyáron is vár minden pihenni, strandolni vágyó vendéget.

Az idei évben is, június 14.-én, az iskolai szünet kezdetével, megnyitja kapuit a Club Aliga strandja, ahol az árnyas liget és a Balaton partja együtt, tökéletes helyszín a pihenni vagy szórakozni vágyóknak. 

A parton számos családi programmal bővülnek a strand szolgáltatásai. Hétvégente kreatív sarok foglalkozásaihoz csatlakozhatnak a kisgyermekes családok, ahol, a kicsiket és nagyokat számos kézműves foglalkozás várja. Gyöngyfűzés, batikolás, gyermekjátékok, mesedélután teszi színesebbé az időtöltést. 

Kéthetente szombatonként a kertmozi leköltözik közvetlenül a strandra, hamisítatlan, fűben ülős, piknikezős filmvetítés várja esténként a fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Az aktuális programokról és vetítésről, a Facebookon és a Club Aliga weboldalán olvashatnak.

Idén az Aligha Kert megújult kínálattal, már május 21-től kiszolgálja vendégeit.Az összes étel frissen rendelésre készül, az étlapon többek között kézműves hamburger, cole-slow saláta, keleties jellegű tabbouleh található, illetve idén nyáron a sörkülönlegességeket a Staru kisüzemi sörfőzde biztosítja. Vegetáriánus fogások, frissítő long-drinkek és food-truckok teszik érdekesebbé a repertoárt.

A kikötőben tavaly megnyitott Vasmacska étterem megújulva, Tarow néven várja az oda látogatókat. A bisztró panorámás terasza, laza, vidám ebédre, és békés esti vacsorára várja vendégeit. Különleges borokhoz, italokhoz humusz-falafelt-tapenadeot, fűszeres csirkeszárnyat – kovászos uborkával, nachos tálat és tepertőkrémet ajánlanak. Az éhesebbeket Bowlok, kókusztejes zöldségcurry, marha steak, illetve a méltán híres mákos nudli várja.

Az idei évben is, az eddig megszokottaknak megfelelően, a helyi lakosok és üdülőtulajdonosok térítés mentesen használhatják a strandot. Akinek megvan a tavalyi karszallagja vagy belépőkátyája, nincs más dolga, mint, hogy újra a csuklójára húzza vagy a kátyát felmutassa és élvezze a strand árnyas fáit, és a balatoni fürdőzés élményéit a Club Aliga területén. Ha a tavalyi karszallag már nincs meg, a helyi lakosok lakcímkártya felmutatását követően, az üdülőtulajdonosok pedig a megszokott módon, az önkormányzat által kiadott igazolással kapják meg első belépéskor a csuklóra valót, amely a teljes szezonban ingyenes belépésre jogosít.

A parkolási és belépődíjakról, a programokról és az aktualitásokról, a Club Aliga weboldalán a www.clubaliga.hu oldalon tájékozódhatnak.

Minden kedves látogatót az aktuális járványügyi szabályozás keretin belül tudunk fogadni így ezekre legyenek szívesek figyelemmel lenni és betartani a strand és a kikötő területén is. Ennek megfelelően a strandra való belépéshez, és az Aligha Kertben nem szükséges védettségi igazolás, viszont a Tarow bisztró belső terében való ebédhez szükséges a kártya bemutatása, amelyet a felszolgáló személyzet ellenőriz. Figyeljünk magunkra és egymásra, annak érdekében, hogy mindenki számára élménydús és pihentető legyen a Balaton parton eltöltött idő.